17 juli 2023

Hammarby skriver kontrakt med Wilgot Marshage

Annons
banner
Annons
banner

Bajen har säkrat upp den talangfulla Wilgot Marshage, som lämnade svensk fotboll för spel i Milan redan 2020. Den 18-årige mittfältarens kontrakt sträcker sig över ett år och innehåller en option om förlängning på ytterligare två år.

Wilgot lämnade IFK Lidingö och Sverige 2020 för spel i Milans U18-lag. Under säsongen 2022 avancerade han till att bli lagkapten i Milans Primavera-lag och inför säsongen 2023 lämnade han för spel i Torinos lag i Primavera.

– Det känns fantastiskt att vara här, Hammarby har alltid varit en dröm för mig så det är otroligt kul att få möjligheten. Jag ser fram emot att dra igång, att spela match och träna. Målsättningen framåt måste såklart vara att kliva in på Tele2 Arena, säger Wilgot Marshage.

Vid sidan av klubblagskarriären har Wilgot även spelat i ungdomslandslagen och har där noterats för fyra matcher i U17 och tio matcher i U19. Totalt har han gjort fyra mål på de 14 matcherna i blågult.

– I Wilgot får vi en hårt jobbande central mittfältare som är taktiskt skicklig och alltid sätter laget först. Vidare har han starka ledaregenskaper som vi värdesätter högt. Att han dessutom är stockholmare och hammarbyare sedan barnsben är självklart ett stort plus även det. Wilgot kommer starta upp med HTFF, men vi har en gemensam ambition att han ska avancera inom organisationen, säger Mikael Hjelmberg.

Nyheter

Herr