5 maj 2023

Madelen avstängd i ytterligare två matcher

Madelen Janogy stängs av under perioden 7 till 16 maj, enligt beslut av Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. Incidenten mellan Madelen Janogy och Matilda Plan, då ”Madde” fick syna det röda kortet, rubriceras i anmälan som ”grov förseelse”. Detta innebär att anfallaren missar kommande bortamöten med BK Häcken och Piteå.

– Vi känner tyvärr att det var ett väntat besked om ytterligare avstängning eftersom det handlade om ett direkt rött kort. Vi hade såklart önskat att så inte skulle bli fallet då vi upplever att det finns situationer i matchen som föranleder och ligger till grund för att den nämnda incidenten uppstår, och att händelsen i sig inte är i paritet med bestraffningen. Vi kommer överklaga, säger sportchef Johan Lager.

Disciplinnämnden om beslutet:

Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt matchvideon konstaterar Disciplinnämnden att det inträffade ska bestraffas med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar två matcher utöver den automatiska matchen.

Överklagan kan göras hos Riksidrottsnämnden senast 19 maj.

Nyheter

Dam