24 juli 2024

Adrian Lahdo förlänger med Hammarby

Annons
banner
Annons
banner

Bajens mittfältslöfte Adrian Lahdo har skrivit på ett nytt avtal, som sträcker sig till sommaren 2027. Den 16-årige Norsborgssonen som varit i Hammarby sedan han var fem-sex år gammal och närmast tillhört P19-laget, medan han spelat P17-landslagsfotboll, kommer nu att flyttas till HTFF-truppen men också träna med och vara tillgänglig för A-laget.

– Jag är oerhört stolt över att en av Sveriges absolut bästa 16-åringar har valt att fortsätta sin karriär inom vår organisation. Potentialen i Adrian är enorm och det är ett fantastiskt kvitto för oss alla inom Hammarby att Adrian valt att förlänga sitt avtal med oss. Nu är det upp till både Adrian och vår fantastiska ledarstab att jobba stenhårt och målmedvetet för att förädla och utveckla honom vidare, säger Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg.

Adrian Lahdo föddes den 26 december 2007 och är, i likhet med moderklubben Arameisk-Syrianska, från Norsborg. Dock flyttade han alltså tidigt över till Hammarby och har därmed redan spelat i grönvitt i ett decennium. Nu står det klart att innermittfältaren, trots locktoner från stora klubbar på kontinenten, fortsätter att representera Bajen. Då det nya treårsavtalet undertecknats kommer han även att tillhöra HTFF:s Ettan Norra-trupp.

Adrian, vars storebror Mayckel som bekant också tog sig upp genom akademin och även slog igenom på A-lagsnivå, har spelförståelsen som sin mest utmärkande egenskap. Hans talang har varit uppenbar länge och ofta har det blivit spel med äldre lagkamrater – startdebuten för P17-laget kom redan då Adrian var 13 år. Skadebesvär har emellanåt stått i hans väg, men utvecklingen har likväl fortsatt att vara anmärkningsvärd. Sedan vårvintern är Lahdo P17-landslagsspelare och efter första inhoppet mot Polen i februari har han snabbt roffat åt sig en startplats.

I år har Adrian annars svarat för tre mål på elva P19-allsvenska framträdanden. Och för mittfältaren är det återigen dags att tampas med betydligt äldre motståndare, som David Fällman och Rômulo, när han tar steget till seniorfotbollen och drar på sig den tigerrandiga HTFF-tröjan inför hösten. Efter att Lahdo gjorde truppdebut för HIF-representationslaget i Svenska Cupen-mötet med GIF Sundsvall i februari, så lär längtan att åter få springa in på Tele2 Arena heller inte ha blivit mindre.


Mattias Jansson

Foto: Hammarby Fotboll

Nyheter

Herr