6 augusti 2024

Cathinka Tandberg klar för Hammarby

20-åriga Cathinka Tandberg är Bajens tredje nyförvärv under årets sommarfönster. Den norska forwarden köps loss från Linköping FC och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2027.

– Cathinka är en av Damallsvenskans bästa spelare och det är oerhört kul att hon väljer Hammarby. Jag är övertygad om att hon kommer att göra oss bättre och livet surt för motståndarna. Cathinka ska in och göra skillnad direkt men är även en investering för framtiden. Vi är noga med våra rekryteringar och den här känns så rätt, säger sportchef Johan Lager.

Inför säsongen 2023 värvades Cathinka från norska Lyn till OBOS Damallsvenskan när Tandberg skrev på för Linköping FC. Under sin inledande säsong bidrog hon med hela 19 mål i seriespelet, drygt en fjärdedel av alla mål klubben gjorde den säsongen, och var således en stark bidragande faktor till Linköping FC:s tredjeplats i serien. Detta resulterade även i att hon vann skytteligan. Efter säsongen blev hon utsedd till Årets genombrott vid OBOS Damallsvenskans årliga gala. Under 2024 års seriespel har det blivit 13 framträdanden och fyra mål för forwarden – som nu fortsätter den allsvenska resan i grönvitt.

– Det är väldigt kul! Jag har drömt om det här länge. Det känns väldigt bra att äntligen vara på plats. Hammarby är en storklubb med bra publik, professionalitet och höga ambitioner som man vill vara en del av, säger Cathinka Tandberg.

Efter att ha representerat Norge på ungdomsnivå togs Tandberg ut till A-landslaget för första gången hösten 2023. Under samma uttagning gjordes även debuten för hemlandet i en Nations League-match mot Frankrike.

– Jag är stolt att Hammarby som klubb kan göra den här värvningen. Det är möjligt tack vara alla supportrar, sponsorer, spelare, ledare samt de som jobbar för klubben. Det är allt tillsammans som lockar bra spelare till Hammarby, fortsätter Johan Lager.

Cathinka kommer att bära nummer 19. Mer följer inom kort. Varmt välkommen till Hammarby!

Foto: G40 Studio och Bildbyrån

Nyheter

Dam