16 april 2024

Katrina Guillou klar för Bajen

Hammarby har gjort klart med Katrina Guillou som har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren. Den landslagsmeriterade 30-åringen kommer senast från tre allsvenska säsonger i Piteå.

Maryland-bördiga Katrina, som trivs i en offensiv mittfältsroll eller som anfallare, har varit en av Piteås bärande pjäser framåt senaste tre åren med sina 61 framträdanden. En del grönvita minns säkert henne från sin tid i Morön under Elitettan-åren. Nu förstärker hon mästarlaget Hammarby fram till sommaruppehållet tar vid i juli.

– I och med skadorna vi har haft på försäsongen har konkurrensen gått ner något på de offensiva positionerna. Det känns mycket bra att få in Katrina som vi mött många gånger de senaste åren och som skapat mycket oreda för oss. Det passade båda parter med ett kortare avtal fram till sommaren och vi känner oss redo för vårsäsongen, säger sportchef Johan Lager.

Uppvuxen i USA med föräldrar från Frankrike och Filippinerna valde hon 2022 att representera det Filippinska landslaget. Hon var en del av det historiska VM-laget när Filippinerna för första gången någonsin representerades i ett världsmästerskap förra sommaren.

Efter collegeåren etablerade hon sig på europeisk fotbollsmark genom sejourer i Finland och Schweiz innan flyttlasset bar till Sverige.

– Det känns lite overkligt. Jag har lång erfarenhet av att spela mot Hammarby så det ska bli kul att vara på andra sidan. Hammarby har fantastiska supportrar, det ska bli skönt att dem på sin sida. Jag gillar att springa i djupled och att spela kombinationsspel, men är också ganska bra på att ta jobbet och göra vad som krävs för att hjälpa laget att vinna, säger nyförvärvet själv i en HTV-intervju som släpps under dagen.

Varmt välkommen till Hammarby, Katrina!

Nyheter

Dam