18 oktober 2024

Köp derbyprogrammet!

Annons
banner
Annons
banner

Med fyra återstående omgångar är det riktigt dramatiskt i kring Europaplatserna med Hammarby just nu i förarsätet före Djurgården och AIK. Med tanke på detta står ovanligt mycket på spel i söndagens derby Hammarby-Djurgården. Vi kollade med Matchprogrammets redaktör hur detta speglar sig i programmet.

– Framför allt genom omslaget. Vi heter Supportrarnas Matchprogram av en anledning och har som en idé att förutom det sportsliga också skildra supporteraktivism i olika former. Här tar vi tillfället i akt att påminna om vårens derby mot Djurgården och även lyfta generellt att vi oftast står som vinnare när vi möter DIF. Av de 19 allsvenska matcher som spelats sedan vår återkomst till högsta serien 2015 så har vi vunnit tio och bara förlorat tre, säger redaktör Hagström.

Och innehållet, vad har matchprogramsköparna att vänta sig denna gång?
– Rätt mycket specifikt derbymaterial. En kul grej, som jag gärna framhåller, är vårt derbybingo. En bingobricka som innehåller 25 grejer man kan råka ut för i en match mot Djurgården, från att en polishäst bajsar på vägen till arenan till att Gulliksen får en billig frispark. Kolla med polarna vem som först får in en bingorad! Derbystoff är också en text om 1970-talets derbykung Janne Sjöström som gjorde inte mindre än 12 mål mot just Djurgården, en panel som diskuterar derbyhjältar och skribenten Tompa Fagers fem DIF-minnen.

Spelarintervjun då, vem har ni pratat med denna gång?
– Markus Karlsson, som bland annat berättar om känslan att gå in på arenan till en derbymatch. Vi har ju ofta den intervjuade spelaren på omslaget och han syns även denna gång - på väg mot det storslagna Kentatifot som avslutade vårens derby.

Programmet finns hos 69:ans Spel & Tobak från fredagen och säljs på Söder och utanför arenan på matchdagen. Den som vill säkra sitt exemplar anlitar Matchprogrammets webbshop.

Nyheter

Herr