1 juni 2024

Nyförvärv i ledarstaben – välkommen Douglas Jakobsen

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby är överens med GIF Sundsvalls huvudtränare Douglas Jakobsen om en övergång. Douglas kliver in i herrtruppens ledarstab och får en roll som assisterande tränare.

– Jag ser såklart väldigt positivt på utmaningen och att få ansluta till den här organisationen. Utifrån var klubben är i dag och vart vi är på väg. Möjligheten att få jobba och utveckla många spännande spelare och att få jobba tillsammans med Kim, David och övriga ledare, säger Douglas.

Douglas har skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2026. Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg om rekryteringen:

– Vi är väldigt glada och nöjda över rekryteringen av Douglas. En välutbildad, ambitiös, utvecklingsinriktad och kompetent tränare som kommer att passa väldigt bra in i vårt tränarteam tillsammans med Kim och David.

28-åringen gjorde sig ett namn som tränare i Stockholmsklubbarna Karlbergs BK och Sollentuna FK innan han inför den förra säsongen tog över GIF Sundsvall i Superettan. Hans anställning i Hammarby påbörjas omgående och han möter upp resten av ledarstaben och spelarna i samband med återstarten efter sommarens ledighet.

– Det är jätteinspirerande att få komma och jobba med de spelare vi har i truppen nu. Många håller redan en hög nivå men framför allt är det många som sticker ut med sin potential att utvecklas. Det är ett väldigt spännande lag, ett spelsätt och en metodik som jag tror utvecklar spelare på ett bra sätt, säger Douglas.

Samtidigt står det klart att assisterande tränaren Abel Lorincz lämnar klubben för en roll utomlands.

Varmt välkommen till Hammarby, Douglas!

Nyheter

Herr