25 augusti 2024

Sebastian Clemmensen klar för Hammarby

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby värvar den danske anfallaren Sebastian Clemmensen från B.93. På söndagen skrev 20-åringen under sitt personliga avtal med Hammarby som sträcker sig över fyra och ett halvt år.

– Hammarby spelar en fotboll som passar mig perfekt, säger Sebastian Clemmensen.

På lördagen skrev Deniz Gül på för FC Porto och i dag söndag blev det klart att Sebastian Clemmensen fyller vakansen i det grönvita anfallet. Den offensive spelaren hämtas från Köpenhamnsklubben Boldklubben af 1893, B.93 kallad, i den danska andradivisionen.

– Vi är glada att kunna knyta Sebastian till oss. Han passar utmärkt in i den profil vi sökt utifrån egenskaper, ålder och ambition. Det är en snabb, intensiv och teknisk skicklig offensiv spelare med fin vänsterfot som kan spela både på kanten och centralt. Vi räknar med att Sebastian kommer kunna bidra i Hammarby från dag ett, säger sportchef Mikael Hjelmberg.

Köpenhamnsbördige Sebastian har Kastrup BK som moderklubb och gick därifrån till FC Köpenhamns ungdomsverksamhet. För fyra år sedan kom han till B.93 och debuterade i klubbens A-lag förra säsongen och gjorde succé direkt. Totalt har han stått för 16 mål på 38 matcher i liga- och cupspel under förra och innevarande säsong.

Nu är det Hammarby som gäller för 20-åringen, som för nummer 19 på matchtröjan, och han ser fram emot att ta sig an sin nya utmaning.

– Lycklig är ordet som bäst beskriver känslan över att komma hit till Hammarby. Efter att jag hörde om Hammarbys intresse har jag kollat några matcher och laget spelar en fotboll som passar mig perfekt. Det ska bli fantastiskt att spela för Sveriges största klubb med så stor och passionerad supporterskara, säger Sebastian Clemmensen.


HTV-intervju med Sebastian följer senare under kvällen.

Foto: G40 Studio

Nyheter

Herr