2 januari 2024

Stina Lennartsson klar för Hammarby

Ytterbacken Stina Lennartsson ansluter till Hammarby inför 2024. Närmast kommer 26-åringen från Linköping FC och resan i OBOS Damallsvenskan fortsätter nu hos de svenska mästarna, där
Lennartsson skrivit på ett tvåårskontrakt.

Sportchef Johan Lager om förstärkningen:

– Stina har haft ett par riktigt bra år bakom sig med fin utveckling. Hon har varit en tongivande spelare i Damallsvenskan de senaste åren och varit ett ständigt hot för motståndarna. Stina är även en av de spelare från Damallsvenskan som figurerat i landslaget den senaste tiden. Hennes erfarenhet och spetsegenskaper gör at vi är övertygade om att hon kommer göra Hammarby ännu bättre.

Jönköpingsfödde Stina Lennartssons fotbollskarriär började i moderklubben Bäckseda IF för att sedan fortsätta i Landsbro IF. 2015 värvades hon till Växjö DFF och slutade debutsäsongen i Division 1 som seriesegrare. Växjö slutade trea i sin första Elitettan-säsong, endast två poäng bakom Hammarby på uppflyttningsplatsen.

Efterföljande säsong lyckades VDFF kvalificera sig till OBOS Damallsvenskan för första gången och Lennartsson spelade allsvenskt med Växjö fram till 2021. Efter att ha varit delaktig i smålandsklubbens resa genom seriesystemet valde Lennartsson att fortsätta karriären i finrummet med Linköping FC när Växjö degraderades till Elitettan.

Under årets säsong i OBOS Damallsvenskan blev det 20 matcher och tre mål för försvararen när LFC till slut landade på en tredjeplats, samma placering som året innan.

Efter att ha representerat Sverige i både U17 och U23 togs Lennartsson ut till A-landslaget för första gången under 2022. Debuten i A-landslagssammanhang kom sedan i fjol under en vänskapsmatch mot Tyskland. Hon fanns sedan med från start i den tredje gruppspelsmatchen mot Argentina i årets VM-spel, där hon kallades in i truppen som reserv.

Fotbollskarriären fick under ungdomen dela tid med bandyn när Lennartsson gick i sin pappas fotspår. 2015 utsågs hon till Årets Junior i svensk bandy innan hon valde satsa helt på fotbollen.

– Jag kommer till Sveriges bästa lag, så det gjorde valet enkelt. Hammarby har haft en spännande resa under många år nu och när jag fick det första samtalet från Johan så kändes det jättebra. Bajen har höga mål, både i Sverige med också ute i Europa, och jag känner att vi är i toppen för att stanna i många år framöver. Det ska bli otroligt häftigt att få tillhöra en sådan stor förening med hela den supporterkulturen i ryggen, säger Lennartsson i en HTV-intervju som släpps under kvällen.

Varmt välkommen till Bajen, Stina!

Nyheter

Dam