26 juni 2024

Suzu Amano klar för Hammarby

Hammarby har gjort klart med 20-åriga mittfältaren Suzu Amano. Kontraktet är skrivet över säsongen 2027.

Sportchef Johan Lager:

– Vi är väldigt glada att ha fått hit Suzu på ett långt avtal. Vi har ju bra erfarenhet av japanska spelare sedan tidigare med Maika, så det känns jättebra. Den japanska spelstilen passar väldigt bra in med vårt sätt att spela fotboll. Suzu är en väldigt bolltrygg spelare som är skicklig med båda fötterna vilket kommer bidra till ett ännu bättre passnings- och kombinationsspel. Vi möter ofta låga försvar och vi tror att hon kommer hjälpa till att kunna låsa upp den typen av motståndare.

– Jag ser framför mig att hon kommer vara med och bidra redan under hösten för att sedan fortsätta ta ytterligare kliv 2025 och framåt.

Kyoto-uppväxta Suzu kommer närmast från WE League-tvåan INAC Kobe Leonessa och gör således samma flytt som vännen och tidigare lagkamraten Maika Hamano – för Suzus del handlar det dock om en permanent övergång till Bajen. Precis som 2022 kommer Amano representera Japan i damernas U20-VM, som den här gången spelas i Colombia mellan 31 augusti-22 september.

– Jag ser väldigt mycket fram emot detta! Det finns många kvalitetsspelare i det här laget som kommer utveckla mig som spelare, och jag är fast besluten att bidra med mina kvaliteter för att vinna titlar. Jag har spelat med Maika sedan i högstadiet, och sedermera även på professionell nivå. Hon har berättat mycket om vilket bra gäng det är i och runt laget och hon insisterade förut att jag borde komma och spela med henne i Hammarby, säger Amano i en HTV-intervju som släpps i sin helhet under dagen.

Damernas transferfönster öppnar den 5 juli, vilket gör debutchansen möjlig redan då hemma mot AIK förutsatt att pappersarbetet hinner bli klart samma dag. Annars är det Linköping hemma den 17 augusti som gäller, innan avresa mot Sydamerika för U20-VM.

Nyheter

Dam