1 juni 2024

Abel Lorincz lämnar Bajen – helgens derby blir sista matchen

Annons
banner
Annons
banner

Herrlagets assisterande tränare Abel Lorincz lämnar för ett nytt jobb som innebär att han bland annat får en roll i Premier League-laget Southampton. Abel gör sin sista match som Hammarbytränare i derbyt mot Djurgården på söndag.

– Det är känslosamt att lämna samtidigt som det här är en stor möjlighet för mig. Jag är väldigt tacksam gentemot Hammarby och jag har redan sagt till spelarna att jag kommer att komma tillbaka till Årsta för att ta en kaffe och hälsa på, säger Abel.

Sportchef Mikael Hjelmberg:

– Vi är väldigt tacksamma för det arbete Abel har gjort för Hammarby. Han kommer att vara saknad både som yrkesman och kollega. Vi önskar honom ett stort lycka till i hans fortsatta karriär.

Abel lämnar för en roll inom Sports Republic, ett bolag som förutom Premier League-klubben Southampton även är majoritetsägare i franska Valenciennes och turkiska Göztepe. I Abels nya jobb som tränare för fasta situationer kommer han att ha sin nya bas i Frankrike men vara involverad i alla tre klubbar.

– Om jag inte hade varit i Hammarby hade jag inte fått den här möjligheten. Det är tack vare spelarna som har utfört mina idéer på planen som jag har kunnat få den här chansen. Det är tråkigt att lämna men samtidigt känns det bra att göra det i en tid när framtiden ser väldigt ljus ut för Hammarby. De unga spelarna börjar ta för sig och atmosfären runt klubben känns positiv, säger Abel.

Abel som inledde sin ledarkarriär i hemlandet Ungern hade hunnit med att jobba i den danska ligan innan han värvades till Hammarby för två och en halv säsong sedan. I slutet av den förra säsongen ledde han också laget som tillfällig huvudtränare i de sista omgångarna.

– Jag har lärt mig mycket under min tid här och hoppas att jag själv har lämnat ett positivt avtryck. Jag har känt Micke sen jag började jobba här och jag har verkligen njutit av att jobba med Kim och David. Men det är så fotbollsvärlden är. Nu dök den här möjligheten upp och det känns väldigt spännande säger Abel och avslutar:

– Det finns många speciella klubbar i världen men ingen som Hammarby. Jag är väldigt stolt över att ha varit en del av klubben. Nu kan jag äntligen njuta av att se en Bajenmatch från läktaren. Jag ser fram emot att kunna ta några öl på Söder inför en match och kunna gå premiärmarschen, säger Abel.

Vi kommer att presentera en ersättare till Abel inom kort.

Stort tack för din tid i Hammarby, Abel – och lycka till med ditt nya jobb!

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr