22 juni 2024

Edvin Kurtulus till Ludogorets

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby och bulgariska PFC Ludogorets Razgrad är överens om en övergång för Edvin Kurtulus. Därmed lämnar mittbacken Hammarby efter två och ett halvt år i grönvitt.

- Det har varit en stor ära att ha fått spela för denna oerhört fantastiska klubb, säger Edvin.

I veckan fick Edvin Kurtulus tillåtelse att besöka Ludogorets, samtidigt som klubbarna förhandlade om en övergång. Efter att ha nått en överenskommelse genomgick Edvin läkarundersökning och har nu även skrivit på sitt personliga avtal.

– Vi är tacksamma gentemot Edvin för det han har uträttat i Hammarby under hans tid här. Att komma på fri transfer från Halmstad och relativt tidigt bli en nyckelspelare i Hammarby och sedermera få debutera i A-landslaget är en imponerande utvecklingsresa. För mig har Edvin etablerat sig som en av Allsvenskans bästa backspelare. Det har funnits ett intresse kring Edvin under en längre tid, och hans ambition har varit att ta sig utomlands. Han är väl värd den här möjligheten och vi gratulerar Edvin till starten på vad vi är övertygade om blir en lång utlandskarriär och önskar honom all lycka framöver, säger sportchef Mikael Hjelmberg.

Edvin Kurtulus kom till Hammarby inför säsongen 2022 från Halmstads BK som en av landets största försvarslöften. Till den allsvenska starten samma år hade han en given plats i startelvan, till en början främst som högerback, men med tiden tog han fast plats i mittförsvaret vilket är hans favoritposition.

– Det har varit en stor ära att ha fått spela för denna oerhört fantastiska klubb. Jag vill tacka alla spelare, ledare och alla runt omkring som får Årsta att kännas som ett hem. Sist men inte minst – tack till alla magiska Bajenfans som fick mig att känna mig hemma från dag ett. Ni är bäst!, säger Edvin.

Totalt blev det 66 allsvenska matcher i grönvitt för Edvin, och han noterades för totalt tre mål och tre assist.

Stort tack och lycka till, Edvin!

Foto: Kenta Jönsson och Bildbyrån

Nyheter

Herr