24 augusti 2024

FC Porto värvar Deniz Gül

Annons
banner
Annons
banner

Deniz Gül lämnar Hammarby för FC Porto. Klubbarna är överens om formerna för övergången och Deniz ansluter omgående till den portugisiska storklubben.

- Det är ett stort steg, men jag är redo, säger Deniz.

Efter tre och ett halvt år i Hammarby, där han gått från P17 och P19 via HTFF till A-laget, går Deniz Gül vidare till en av Europas största klubbar. FC Porto köper loss den 20-årige anfallaren från hans kontrakt med Hammarby.

– Det här är en stor affär för Hammarby, och en jättemöjlighet för Deniz. Han besitter en stor talang men det är också en spelare som jobbat och jobbar stenhårt för att förvalta den. Vi känner en stor stolthet över Deniz och över vår egen verksamhet där vi har jobbat framgångsrikt med Deniz i akademin, HTFF och i A-laget. Det här är ytterligare ett kvitto att vi har en god utvecklingsmiljö för unga spelare, säger sportchef Mikael Hjelmberg och fortsätter:

- Porto har gjort tydligt att det är en spelare man vill satsa på och Deniz besitter alla de egenskaper som krävs för att lyckas i ett så pass stort sammanhang. Rent sportsligt för oss innebär det här att vi tappar en konkurrenskraftig spelare i anfallet, och vi undersöker möjligheterna att ta in en ersättare.

Deniz kom från Djursholm till Hammarbys akademi 2021, och första året matchades han i P17-laget där han stod för 25 mål på 23 matcher. Året efter upprepade han målsuccén, i P19, där det blev 24 mål på lika många matcher. 2023 matchades han främst i HTFF, men han hann med att debutera för A-laget, och i år har han som bekant representerat A-laget fullt ut.

- Det känns oerhört stort att få gå till en så stor klubb som Porto. Nu är det upp till mig att göra bra ifrån mig där. Det är ett stort steg, men jag är redo. Samtidigt är det känslosamt att lämna Hammarby, det är mitt andra hem. Det är här jag har gått från junior till A-lagsspelare, och jag vill tacka alla i och runt klubben. Jag hoppas jag kan återvända en dag, säger Deniz.

I Allsvenskan blev det totalt 21 matcher och tre mål för Deniz.

Stort lycka till, Deniz, och på återseende!

Nyheter

Herr