26 april 2024

Hammarby förlänger med Bella Andersson

Hammarby förlänger med försvarslöftet Bella Andersson. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2026.

– Det känns verkligen bra att landa den här förlängningen med Bella. Bella kommer från akademin, som blir vassare för varje år, och hon har tagit steg kontinuerligt sedan hon lyftes upp i A-laget. Under höstens utlåning till Uppsala visade hon att hon klarar allsvenskt spel och hon har även lyfts upp och spelar med ett äldre flicklandslag. Vi är övertygade om att Bella kommer att fortsätta utvecklas i vår miljö och bli en mycket bra allsvensk spelare, säger sportchef Johan Lager.

Den Ösmö GIF-fostrade 17-åringen inledde sin grönvita karriär inför säsongen 2020, då hon anslöt till flickakademin. Efter halvårs-lån i Älvsjö AIK 2022 och IK Uppsala 2023 ser nu Bella själv ser fram emot att fortsätta utvecklingen i Hammarby:

– Det känns jättebra. Att skriva på för tre säsonger till i Bajen, det är ett bra steg för mig. Jag ser fram emot allt - alla matcher, kvalet till Champions League och att förhoppningsvis vinna SM-guld. Det ska vi kriga och kämpa för, säger mittbacken i en HTV-intervju som släpps senare under dagen.

Nyheter

Dam