12 januari 2024

Hammarby förlänger med Ellen Wangerheim

Hammarby förlänger kontraktet med anfallaren Ellen Wangerheim. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2026.

Sportchef Johan Lager:

– Förlängningen med Ellen är en viktig sådan för oss och det känns väldigt bra att ha det klart. Hon har visat stor lojalitet till klubben och vi har haft en god relation med både henne och hennes familj sedan hon kom hit som 15-åring. Under slutspurten visade hon verkligen vilken potential hon besitter samt hur långt hon har kommit och jag tror inte det dröjer länge innan vi får se henne i A-landslaget.

19-åriga Ellen Wangerheim anslöt till Hammarby som 15-åring. Tävlingsdebuten skedde i 8-0 vinsten hemma mot Sandvikens IF 2020, där hon även nätade sin första grönvita strut. Debutsäsongen summerades med 19 matcher och tre baljor som sedan kröntes med uppflyttningen till OBOS Damallsvenskan.

Efter att ha gått mållös på allsvensk nivå 2021 skulle det börja lossna 2022, åtminstone till en början. Borta mot BP, strax efter Wangerheim styrt in sitt andra mål för året var olyckan framme och korsbandsskada var ett faktum.

Efter 382 dagar vid sidlinjen, var hon åter i spel när F19-laget tog emot Älvsjö på Kanalplan. Ellen fick spela första halvtimmen och hade varit inblandad i det mesta framåt vid ställning 5-0. Matchen slutade 8-1 till Bajen.

Den efterlängtade comebacken i A-laget gjordes elva dagar senare med ett inhopp borta mot KIF Örebro. På övertid skickade Maika Hamano en macka i djupled där Wangerheim inte gjorde några misstag och rullade in 3-0 i minut 92. Under fjolåret blev det totalt 14 matcher och åtta mål för Wangerheim och var med sina prestationer starkt bidragande till den fina höstsäsong som vi alla vet hur den slutade.

Ellens tidigare förlängning gällde över 2024, men nu läggs det alltså på två ytterligare säsonger.

– Att förlänga mitt kontrakt med Hammarby var ett lätt beslut för mig. Klubben ligger mig varmt om hjärtat, inte bara för att jag har spelat här i fyra år, utan även för att jag har varit bajare sedan jag var liten. Det är en ära att få representera Hammarby och det finns ingen bättre känsla än att få kliva ut på Kanalplan och känna stödet i ryggen. Jag ser verkligen fram emot kommande säsonger, att fortsätta lägga ner det hårda jobbet och utvecklas tillsammans med laget, säger Ellen, som även tillägger kring tränarsituationen:

– Jag har haft Pablo sen jag var 15 år och han har betytt väldigt mycket för min utveckling både som spelare och människa, så det är självklart jättetråkigt att han lämnar nu i början av säsongen. Men jag vet också hur starka vi är som grupp, både laget och staben, och vi har alla en stark tro på det vi påbörjat så det ska vi bara fortsätta med.

Nyheter

Dam