4 juli 2024

Klara Folkesson drabbad av en korsbandsskada

Det var under Victoria Cup-semifinalen mot Värmdö förra veckan som olyckan var framme. En magnetkameraundersökning senare kunde lagets medicinska team dessvärre konstatera att det rörde sig om en korsbandsskada.

Folkesson, som precis gjorde comeback i midsommarderbyt borta mot AIK efter en efterhängsen höftskada under våren, missar således resten av säsongen.

– Ett mardrömslikt besked för Klara, såklart, och vi lider med henne. Jag har följt Klara sedan 2018 och vet vilken resa hon gjort sedan hon lämnade oss, både vad det gäller spelarkarriären i lägre divisioner samt de skador hon kommit tillbaka från tidigare. Vi såg verkligen fram emot att hon skulle förstärka laget under hösten, men nu gäller det att ge henne all stöttning som går för att ta sig tillbaka till den nivå vi vet att hon besitter, säger sportchef Johan Lager.

Klara själv om beskedet:

– Jag såg verkligen fram emot min återkomst i Hammarby. Det är ett tufft besked efter min redan långa frånvaro, men jag har tagit mig igenom en korsbandsskada tidigare och kommer göra det igen!

Vi är med dig, Klara. Krya på dig!

Nyheter

Dam