15 juni 2024

Lorient köper loss Nathaniel Adjei

Annons
banner
Annons
banner

Som bekant har Nathaniel Adjei varit utlånad till franska Lorient under våren, och nu står det klart att övergången blir permanent. Lorient väljer att utnyttja den köpoption som fanns inskriven i låneavtalet.

– Det här är Hammarbys största försäljning någonsin, säger Mikael Hjelmberg.

Lorient kämpade i botten av Ligue 1 under vårsäsongen och åkte till slut ur efter en målskillnadsaffär i sista omgången. Därmed var det oklart om Nathaniel Adjei skulle bli kvar i Frankrike efter sin lånesejour, men Lorient har nu beslutat att fortsätta satsa på mittbacken och köper loss honom från Hammarby.


– För mig är Adjeis resa lite av facit för hur vi jobbar. Scouting i Afrika, lån med option för att minimera risk och öka sannolikheten för en bra rekrytering, speltid och utveckling i HTFF för att sedan ha tålamod och lita på processen i A-laget. Det resulterar i det här fallet att Hammarby gör sin största försäljning någonsin. Jag lyfter på hatten för "Nat" och hela Hammarby Fotbolls organisation, säger sportchef Mikael Hjelmberg.

Nathaniel Adjei tog omgående en startplats efter ankomsten till Lorient tidigare i år och har varit ordinarie i Lorients backlinje under hela vårsäsongen.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha haft Adjei hos oss och att ha varit en del i att utveckla honom till den kvalitetsförsvarare han nu har vuxit ut till. Det visar återigen att vi har en väldigt stark och välfungerande utvecklingsmiljö, både fotbollsmässigt och socialt, som stärker Hammarby såväl sportsligt som ekonomiskt, säger Mikael Hjelmberg.

I Hammarby debuterade Adjei säsongen 2022, och totalt blev det 24 seriematcher och ett mål i grönvitt.

Stort lycka till, Adjei!

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr