13 december 2023

Ludvig Svanberg lämnar Hammarby

Annons
banner
Annons
banner

I mitten av juli lånades 20-åriga Ludvig Svanberg ut från Hammarby till GIF Sundsvall. Sedan dess har det blivit 17 matcher för norrlandslaget och nu väljer Sundsvall och Hammarby att göra övergången till en permanent lösning.

Ludvig Svanberg har sedan starten av sin fotbollskarriär varit en del av Hammarby. Han började resan i Bajens ungdomslag och akademi för att sedan ta klivet upp till HTFF. Nu fortsätter karriären i GIF Sundsvall som förra året slutade på en tiondeplats i Superettan.

– Ludvig är en spelare med stor potential och han behöver speltid på seniornivå. Därför har vi tillsammans kommit fram till att det här är den bästa lösningen för alla parter. Vi önskar Ludvig all lycka till i Sundsvall och framtiden, säger Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg.

Innan utlåningen hann Svanberg med att debutera i Hammarbys A-lag där den första tävlingsmatchen spelades i februari 2023 när Hammarby slog Norrby med 3-0 i Svenska cupen.

– Hammarby har varit min klubb sen jag kunde sparka en boll, jag har fått hela min utbildning här och blivit personen och spelaren jag är i dag. Det är jag otroligt tacksam för. Nu har jag kommit till en punkt där speltid är viktigast för mig och därför känner jag att det är dags att välja med hjärnan och inte med hjärtat, säger Ludvig Svanberg om övergången.

Tack och lycka till Ludvig!

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr