27 augusti 2024

Lugnande besked kring Hampus Skoglund

Annons
banner
Annons
banner

Hampus Skoglund drabbades av en hjärnskakning under gårdagens match mot GAIS, och ytterbacken mår under omständigheterna bra. Nu kommer han följa den så kallade hjärntrappan för att successivt återgå i träning med laget.

Det var i slutet av första halvlek när Hampus fick en kraftig smäll mot käken i en närkamp med en motståndare. Ytterbacken blev liggande och fick vård, och kollades noggrant upp och visade vid första kontrollen inte upp något symptom på hjärnskakning. Som planerat undersöktes han vidare i paus och då togs beslutet att han skulle avbryta matchen.

- Vårt medicinska team har hållit Hampus under uppsikt efter matchen, strax före han somnade för natten och nu på morgonen och han mår bra. Anledningen till att han inte togs av planen omgående var att han inte uppvisade några symptom direkt efter smällen, men de kan framträda efter en stund i sådana här fall. Som rutin gör man därför en ny avstämning efter tio minuter, och eftersom det var ungefär tio minuter kvar av halvleken var det bestämt att den uppföljande kollen skulle göras i halvtid. Vi har självklart utvärderat den här situationen och kommer framöver vara än mer rigorösa i våra rutiner. Det viktigaste är att Hampus mår bra, och han följer nu hjärntrappan och så tar vi det dag för dag därifrån, säger Mikael Hjelmberg.

* Texten är uppdaterad.

Nyheter

Herr