2 maj 2024

Smilla Holmberg kritar på nytt kontrakt

Hammarbys lovande högerback Smilla Holmberg har förlängt sitt avtal med moderklubben – över säsongen 2026.


– Vi är mycket stolta och glada över förlängningen av Smillas kontrakt. Jag tror att hon kommer bli viktig för oss både på kort och lång sikt och hon besitter egenskaper som gör att hon kan gå riktigt långt. Det känns såklart extra kul att Hammarby får fram spelare av den här kalibern genom akademin och jag tror vi kommer att få se fler spelare göra samma resa framöver, säger sportchef Johan Lager.

Smilla som har 26 ungdomslandskamper på meritlistan gjorde startdebut i A-laget hösten 2022, då Bajen bortabesegrade IFK Norrköping i Svenska Cupen. Sammantaget har det än så länge blivit 27 framträdanden och nu kan vi se fram emot betydligt fler – Holmbergs nya avtal sträcker sig över tre år.

– Det känns otroligt ärofyllt och kul. Hammarby är min moderklubb och det har alltid varit en dröm att få tillhöra A-laget, så att få fortsätta min resa här känns otroligt roligt. Jag tror att det kommer gynna mig både som individ och spelare, säger Smilla, som du hör mer från i en HTV-intervju som publiceras senare.

Nyheter

Dam