17 september 2024

Tränarnas syn på helgens talangmatcher

HTFF inledde ungdomarnas matchhelg med att spela 1-1 hemma mot Rômulos IF Karlstad. U19-lagen lirade borta på söndagen, då det blev 1-2-torsk för ett landslagssargat F19 i Växjö men en lika stark som skön övertidsvinst med samma siffror i Malmö för P19. Här berättar huvudtränarna om respektive match.


Fredrik Samuelsson om 1-1 mot Karlstad Fotboll:

– Vi startade matchen relativt väl och tog ledningen efter ett fint anfall. Tyvärr kvitterade motståndarna strax därpå, ett mål som kom till efter ett individuellt misstag från oss. Resten av första halvlek hade vi problem med vår speluppbyggnad och flera gånger stod vi för bolltapp som kunde ha resulterat i mål.

– I andra halvlek var vi bättre med bollen och fick större trygghet i våran speluppbyggnad. Detta ledde till mer kontroll och större bollinnehav på Karlstads planhalva. Vi skapade en del lägen, mestadels skott utanför straffområdet. Dock släppte vi också till en del bakåt. Vi hade problem både med vårt höga och vårt låga försvarsspel; ett antal gånger var motståndarna nära att ta ledningen. I slutet åkte vi på en felaktig utvisning och fick freda vårt mål ordentligt de sista tio minuterna.

– Vi gör en del saker bra, men samtidigt finns det mycket vi kan göra bättre. Helheten är inte på en jättehög nivå. Det finns förklaringar till det, men vi ska bara koncentrera oss på det vi kan påverka.

Klicka för matchfakta och tabell.


Pierre Fondin om 1-2 borta mot Växjö DFF:

– För tredje året i rad har lotten hamnat på Växjö och bortaplan i seriespelet. Varje år har vi fått slita hårt, något vi var beredda på även detta år. Utöver att det är en tuff match på förhand, så åkte även nio spelare på landslagssamling och missade denna match, vilket såklart gjorde förutsättningarna ännu tuffare. Sista utmaningen att hantera var en naturgräsmatta, som vi inte haft som underlag under hela detta år någon gång.

– Men med några spelare som gör sina debuter i F19 tar vi ganska snabbt tag i matchen. Vi gör så gott vi kan med att försöka spela ett kortpassningsspel för att komma förbi förstapressen, för att sen bli lite rakare, vilket vi gör ganska bra. Vi har bra kontroll, men kan inte omväxla bra målchanser till mål. I slutet av första halvlek rinner Växjö igenom och gör 1-0.

– I andra halvlek fortsätter vi, med en liten taktisk förändring, att trycka på och då kommer också kvitteringen. Tyvärr är vi tillbaka i underläge redan inom två minuter efter kvitteringen, efter lite misstag. Vi fortsätter lite mer desperat att försöka få till ett mål, men skärpan är inte riktigt där vilket gör att vi förlorar denna match. Vi får glädjas att flertalet spelare fick göra sina första minuter i F19.

Klicka för matchfakta och tabell.


Daniel Erlandsson om 2-1 borta mot MFF:

– Vi startar matchen på ett bra sätt där vi direkt kommer upp och kan pressa MFF högt upp i planen. Det leder till flera bollvinster. Essayas Lwampindy gör 0-1 efter ett fint anfall från vår vänsterkant efter sex minuter. Vi fortsätter att vara bra med bollen och kan spela oss in i motståndarnas straffområde flera gånger. Vårt största minus i första halvlek är att vi inte gör fler mål, när vi lyckas dominera matchen som vi gör under den trekvarten.

– I starten av andra halvlek vi inte lika bra. Vårt beslutsfattande med boll är sämre, vilket leder till flera bolltapp och mer böljande spel. MFF kvitterar i 55:e minuten, efter att vi inte försvarat tillräckligt bra tillsammans. Några minuter senare är vi bättre igen; vi spelar med mer framåtanda i spelet och under de avslutande 20-25 minuterna har vi mängder av avslut i och runt boxen, men lite kvalité saknas för att vi ska göra mål.

– Vi är ganska bra på att stoppa motståndarna från att kontra på oss under matchen, men när de väl lyckas med det är de ganska bra och kan skapa målchanser mot oss. På tilläggstid lyckas Oliver Corlin hantera ett inlägg genom lyfta bollen över sin motståndare och skjuta in segermålet. En bra skjuts in i träningsveckan inför nästa match, även den borta, mot Kalmar FF på lördag.

Klicka för matchfakta och tabell.


Foto: Mattias Saaranen och Anders Ögren

Nyheter

P19

F19

Hammarby TFF