29 juni 2024

Victor Eriksson klar för Hammarby

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby värvar mittbacken Victor Eriksson från amerikanska Minnesota United. 23-åringen är även överens med Hammarby om det personliga avtalet som sträcker sig över fyra och ett halvt år.

Efter Edvin Kurtulus flytt till Bulgarien förstärker Hammarby mittförsvaret med Victor Eriksson.

- Vi är såklart supernöjda att kunna ha Victor på plats på Årsta bara några dagar efter att Edvin lämnat. I Victor så får vi i första hand en väldigt bra försvarsspelare utifrån vår spelidé. Han är snabb, stark och skicklig i det defensiva en mot en-spelet. Dessutom är han stark i luftrummet, Säger Mikael Hjelmberg, och fortsätter:

- Vi ser verkligen fram emot att välkomna Victor till Hammarby, utveckla honom ännu mer och tillsammans bidra till att Hammarbys defensiv blir lika stabil som den varit under slutet av vårsäsongen, säger Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg.

Victor Eriksson började sin fotbollsbana i Värnamo Södra FF och gick som 17-åring till klubbgrannen IFK Värnamo. Efter ett och ett halvt år debuterade han i A-laget som då spelade i division 1, och behöll därefter sin plats i startelvan genom avancemanget till Superettan vidare upp i Allsvenskan. Totalt spelade Victor 125 A-lagsmatcher för IFK Värnamo och stod för fyra mål

Inför årets säsong värvades han till Minnesota United, men nu vänder han alltså tillbaka till Sverige med Hammarby som ny klubbadress, där han återförenas med Kim Hellberg.

- Jag är extremt stolt över att vara här. Hammarby har Sveriges bästa fans och en väldigt bra trupp. För någon vecka sen började det bli lite mer aktuellt. Då kände jag att jag självklart ville komma till Hammarby. Det är en storklubb med ambitioner att ta sig ut i Europa och vinna SM-guld, säger Victor Eriksson, och fortsätter:

- Självklart är det en trygghet att komma till ett spelsystem där man känner igen sig och man vet vad tränarna vill ha ut av en och hur träningsveckorna ser ut. När det gäller mitt eget spel har jag mina främsta styrkor positionsspelet och i dueller. Sedan vill jag självklart bidra i spelet och i offensiven också.

Varmt välkommen till Hammarby IF, Victor!

HTV-intervju med Victor följer senare under dagen.

Foto: hammarbyfotboll.se/Johan Gustafsson

Nyheter

Herr